Χαιρετισμός Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου

Το νομικό μας σύστημα αναγνωρίζει στο Δικηγόρο ιδιαίτερη σημασία και του επιφυλάσσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε σχέση με την απονομή και την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Επίσης για το νομικό μας σύστημα είναι ιδιαίτερα και εξαιρετικά σημαντικός ο θεσμικός ρόλος που στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα προβλέπεται για τους δικηγορικούς Συλλόγους.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι του Κράτους είναι εκ του νόμου Οργανισμοί Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί.

Σαν επαγγελματικοί Σύλλογοι που περιλαμβάνουν στους κόλπους τους επαγγελματίες, που αγωνίζονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, επιβίωση και προκοπή, έχουν καθήκον να υπερασπίζουν τα θέματα και τις επαγγελματικές και κοινωνικές διεκδικήσεις του Δικηγορικού Σώματος. Ν’ αγωνίζονται για την προώθηση και τη λύση τους και να αγρυπνούν για την προστασία της Δικηγορικής ολότητας.

Σαν επιστημονικοί Οργανισμοί που περικλείουν μέσα τους τις πρώτες επιστημονικές δυνάμεις της χώρας, έχουν αποστολή την παροχή υπηρεσιών για την εύρυθμη λειτουργία και απονομή της Δικαιοσύνης. Την προαγωγή και πρόοδο της επιστήμης του Δικαίου. Τη βελτίωση της Νομοθεσίας. Τη παρακολούθηση της Νομολογίας των Δικαστηρίων. Την υπεράσπιση της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προστασία των Συνταγματικών Δικαιωμάτων και των ατομικών Ελευθεριών του Πολίτη. Την διασφάλιση της ελεύθερης έκφρασης του Ελληνικού Λαού, αλλά και την κοινωνική και πνευματική προαγωγή του χώρου στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτών των καθηκόντων του και στην προσπάθεια υλοποίησής των δεν είναι δυνατόν να μην λάβει υπ’ όψη του τη συνειδητοποιημένη πλέον σε όλους κατάσταση ότι δεν είναι δυνατόν οι σκοποί του και οι στόχοι του να προωθηθούν, εάν δεν προσαρμοσθούμε στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με την είσοδο στη ζωή μας των ηλεκτρονικών μέσων. Γι’ αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου ακολουθώντας τις επιταγές των νέων καιρών και της σύγχρονης τεχνολογίας δημιούργησε τον δικτυακό του τόπο με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων και των πολιτών. Βασικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της Ιστοσελίδας με την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πληροφοριών, την ψηφιακή ανάρτηση όλων των τίτλων της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου και των αποφάσεων των τοπικών δικαστηρίων. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου μας να ανταποκριθούν γρήγορα στη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο και να αξιοποιήσουν στον καλύτερο βαθμό τις ευκαιρίες που προσφέρει η εξέλιξη των επικοινωνιών για την καλύτερη άσκηση του Δικηγορικού λειτουργήματος. Στις σελίδες μας θα βρείτε την ιστορία του Συλλόγου μας, τον αλφαβητικό κατάλογο των μελών μας, νέα και ανακοινώσεις που αφορούν τον κλάδο μας, τις εκδηλώσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις στο Διαδίκτυο, αλλά και παρεμβάσεις μας στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, στη πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα, αλλά και στα γενικότερα θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας. Περιμένουμε με χαρά τις υποδείξεις και επισημάνσεις σας για τη Βελτίωση της Ιστοσελίδας μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου
Λεωνίδας Ξεν. Υφαντής